Guestbook

முதலில் உங்கள் E-MAIL ADDRESS இங்கே REGISTER செய்தால்தான் இலவசமாக DOWNLOAD செய்ய முடியும்..

தவறாமல், GMAIL INBOX க்கு வரும் Activation link ஐ CLICK செய்யவும்

+1/+2 / SSLC MATHS VIDEO வை பார்க்க Subscribe செய்க

Nov 1, 2017

NEET Exam Online Coaching | Zoology MCQ type test series -01

Nov 1, 2017

NEET Exam Online Coaching Centre | Zoology MCQ type test series -01



1. Which among the following helps in circulation of blood?

1) Lymphocytes

2) Monocytes

3) Arithrocytus

4) Blood platelets


Ans: 1

2. Which among the following is a large spectrum Antibiotic?

1) Penicillin

2) Paracetamol

3) Ampicillin

4) Chloramphenicol

Ans: 3

3. Our bones and teeth are generally made of__________

1) Hydrolith

2) Chloropetite

3) Fluoropetite

4) Tricalcium phosphate

Ans: 4

4. Angora wool is extracted from –

1) rabbit

2) fox

3) goat

4) sheep

Ans: 1

5. Which of the following diseases affects women easily than that of men?

1) Hepatitis

2) Arthritis

3) Heart attack

4) Joint arthritis

Ans: 3

6. Which one of the following is correctly matched regarding an institute and its location?

1) National institute of Virology- Pune

2) National Institute of Communicable Diseases- Lucknow

3) Central Drug Research Institute- Kasauli

4) National Institute of Nutrition- Mumbai

Ans: 1

7. A self fertilizing trihybrid plant forms

1) 8 different gametes and 16 different zygotes

2) 8 different gametes and 64 different zygotes

3) 4 different gametes and 16 different zygotes

4) 4 different gametes and 32 different zygotes

Ans:2

8. Employment of hereditary principles in the improvement of human race is

1) Euthenics

2) Euphenics

3) Eugenics

4) Ethology

Ans: 3

9. Otorhinolaryngology is the study of

1) Brain cells

2) ENT

3) birds’s anatomy

4) larynx system

Ans: 2


10. Which one of the following discoveries resulted in a Nobel Prize?

1) Cytoplasmic inheritance

2) Recombination of linked genes

3) X rays induce sex linked recessive lethal mutations

4) Genetic Engineering


Ans: 3


TNPSC ONLINE EXAM|TNPSC STUDY MATERIAL

Please Share this post before close this page (or) site

Thanks for your comment
EmoticonEmoticon